Vacature Kostprijsdeskundige

Kostprijsdeskundige in Rotterdam

Kom dan bij Dura Vermeer Railinfra werken als kostprijsdeskundige waar je de spin in het web bent bij de totstandkoming van de aanbieding op een tender van omvangrijke multidisciplinaire railprojecten.

Dit wordt jouw baan

Kostprijsdeskundige lightrail? In deze functie ben je zelfstandig verantwoordelijk voor het opstellen van ramingen en gedetailleerde begrotingen voor tenders binnen de bouw en infrastructuur. Deze rol biedt de kans om betrokken te zijn bij diverse disciplines, zoals railinfra, haven- en industrieprojecten, evenals grootschalige bouw- en infrastructuurprojecten in jouw regio. Je levert een waardevolle bijdrage aan de voorbereiding en uitwerking van multidisciplinaire tenders. Als kostprijsdeskundige Infra begeleid je zelfstandig het tenderproces, waarbij je kostenramingen opstelt, kansen en risico's identificeert, en varianten bedenkt op het bestek. Je bezoekt projectlocaties, vraagt offertes aan bij leveranciers en onderaannemers, onderhandelt indien nodig en behandelt meer- en minderwerk. Om dit te realiseren, werk je nauw samen met kostprijsdeskundigen van verschillende werkmaatschappijen binnen Dura Vermeer.

Dura Vermeer is een familiebedrijf. Een onafhankelijke bouwonderneming actief in woningbouw, utiliteitsbouw, rail- infrastructuur en techniek in Nederland. Al sinds 1855 vormen onze onafhankelijkheid en langjarige continuïteit de basis voor onze strategie. Met een omzet van circa € 1,8 miljard en ruim 3.000 medewerkers behoren we tot de top van de Nederlandse bouwsector. Samen realiseren we prachtige projecten. Iconische, en soms ook alledaagse projecten waarmee we nieuwe antwoorden bieden op maatschappelijke vraagstukken. Waarmee we de beste oplossingen voor morgen garanderen en het verschil maken voor Nederland, juist op de langere termijn.

We hebben stevige ambities - en daarvoor geldt dat we die alleen kunnen waarmaken dankzij onze mensen. Als beste werkgever maken wij ons er daarom hard voor dat jij elke dag opnieuw kiest voor Dura Vermeer. Dat jij net zo trots bent op wat we maken als wij dat zijn. Dat iedereen die bij ons werkt gelukkig is. Dat je bij ons jezelf kunt zijn, je veilig voelt en je kunt uitspreken. En dat je tot je recht komt. En het beste uit jezelf kunt halen. Je komt te werken bij de divisie Infra en je basisplaats is op 1 van de regiokantoren in Nederland en soms op ons hoofdkantoor in Hoofddorp.

Tenslotte heeft Dura Vermeer hoge ambities op gebied van duurzaamheid. Alles wat we doen telt op naar nul uitstoot. Net Zero in 2050 en een halvering van onze CO2 uitstoot in 2030. Circulair bouwen en het creëren van een groene en gezonde leefomgeving zijn hierbij leidend. En daar draag jij jouw steentje aan bij.

Waar jij gaat werken

Dit breng je mee

Je bent een moderne kostprijsdeskundige, flexibel en brengt een flinke dosis enthousiasme mee. Je hebt enige kennis van elektrotechniek, werktuigbouwkunde of civiel. Je werkt nauwkeurig, je bent uitmuntend in cijfermatig analyseren en in staat om creatieve oplossingen te bedenken. Risico's zie je als kansen en die weet je goed te verdedigen. Ook bij complexe projecten en hoge werkdruk houd je altijd overzicht en schakel je snel. Verder heb je een enthousiaste en klantgerichte houding en werk je gestructureerd en overzichtelijk. Je hebt geen moeite met tijdsdruk en deadlines.

 • Aantoonbaar hbo werk- en denkniveau;
 • Kennis van de verschillende contractvormen is welkom;
 • Het is een pré als je ervaring hebt in de bouw en/of infra;
 • Doordat je sterk bent in plannen en organiseren ben je flexibel en kun je goed werken met deadlines;
 • 3 à 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.

Dit bieden we jou

Dura Vermeer is een grote organisatie waarin je veel kunt leren en waarin je kansen hebt om je ambities vorm te geven. Daarbij hechten we veel waarde aan opleiding, ontwikkeling en eigen initiatief. We hebben goede arbeidsvoorwaarden conform cao Railinfrastructuur (RIS). Dus bieden we je onder meer:

 • Een goed salaris volgens CAO RIS dat meegroeit met jouw ontwikkeling;
 • 25 + 18 verlofdagen ;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een standaardverzekering van alle werknemersrisico's, pensioenregelingen, een extra aanvulling bij arbeidsongeschiktheid en een bijdrage voor het vakbondslidmaatschap;
 • Een laptop en smartphone;
 • Een lease auto, NS Business Card of reiskostenvergoeding afhankelijk van de inhoud van de functie;
 • De mogelijkheid om een gloednieuwe (elektrische) fiets te leasen dankzij ons lease-a-bike fietsplan;
 • Veel aandacht voor jouw groei dankzij onze eigen Dura Vermeer Academie met volop opleiding- en trainingsmogelijkheden binnen je vakgebied, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van vitaliteit;
 • Bedrijfsfitnessregeling met keuze uit een sportaanbod van ruim 3.500 sportlocaties door heel Nederland;
 • Een goede werk-privébalans dankzij een flexibel werken beleid en soepele regelingen voor arbeidsduur, werktijden, calamiteiten, mantelzorg of sabbatical;
 • Voor verse vaders en partners: 100% doorbetaling van je salaris tijdens de eerste 5 wettelijke verlofdagen én het 5 weken aanvullend geboorteverlof , in plaats van de standaard 70%;

Heb jij ook hart voor het spoor?

Dan zijn wij nieuwsgierig naar jou! Solliciteer via onderstaande button. Nog vragen? Stel ze! Bel of mail onze recruiter Jeffrey Smit via

In het echt ontmoeten

Na het telefonische gesprek, kan je worden uitgenodigd voor een gesprek op een van onze kantoorlocaties.

Het vervolggesprek

Na het eerste gesprek hoor je binnen twee weken of je wordt uitgenodigd voor een tweede gesprek. We vragen je dan ook om thuis een online assessment in te vullen. Deze bespreken we tijdens het tweede gesprek.

Samenwerken

Wanneer het vervolggesprek goed is gegaan en beide partijen enthousiast zijn, krijg je van ons een voorstel om bij ons te komen werken. Let op: per 1 juli j.l. is het overleggen van een VOG een verplicht onderdeel als je bij Dura Vermeer aan de slag gaat.

Over ons

Werkmaatschappij Dura Vermeer Railinfra

Onze projecten

KostprijsdeskundigeCalculator / KostendeskundigeCruquiusInfraIntegraal Kostendeskundige Landelijke ProjectenCalculator / KostendeskundigeHoofddorpInfra

Functie:kostprijsdeskundige
Startdatum:29-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Schiedamkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de schiedamkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Kostprijsdeskundige Dura Vermeer 29-02-2024

Bekijk ook andere vacatures