Vacature Adviseur Afvalinzameling

Adviseur Afvalinzameling in Delft

Wij zijn op zoek naar een

Adviseur Afvalinzameling

Fulltime

Wat anderen weggooien, zie jij als potentiële nieuwe grondstoffen. Het einde van de levenscirkel van een product is voor jou het startpunt van een nieuwe bestemming. Van onderwerpen als de circulaire economie en duurzaamheid word je enthousiast. Je denkt na over het beste huishoudelijk afvalplan voor inwoners, je borgt dat in nieuw afvalbeleid en zorgt samen met anderen voor de uitvoering daarvan. Sta jij zo in je werk? Dan ben jij de adviseur afvalinzameling die de gemeente Delft zoekt!

Wat vragen wij

 • Een hbo werk- en denkniveau op het gebied van afval en milieu, waarbij ervaring in de afvalsector belangrijker is dan opleiding.
 • Een aanstekelijk enthousiasme en de wil om pionier te zijn in dit werkgebied.
 • Netwerkkracht en communicatieve vaardigheden.
 • Affiniteit met bestuurlijke uitdagingen.
 • Sterk in beleidsadvies.
 • Gewend om ergens het voortouw in te nemen. 

Wat krijg jij

 • Een prachtige functie waarin jij het verschil kan maken voor Delft.
 • Een salaris van maximaal € 5.247, bruto bij 36 uur (schaal 10). Arbeidsmarktoelage bespreekbaar en herwaardering wordt in gang gezet .
 • Een 36-urige werkweek, zonder structureel overwerken.
 • 144 vakantie-uren (o.b.v. 36 uur), plus 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren.
 • Een Individueel Keuze Budget (17,05%) .
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. 

Even voorstellen

Delft is een stad van historie. Van iconisch Delfts blauw en de schilderkunst van Vermeer. Van grachten, historische panden en talloze monumenten. Met van oudsher een nauwe band met het Koninklijk Huis. Delft is ook een stad van innovatie en toekomst. In de TU Delft, hogescholen en bij diverse kennisinstituten lossen wetenschappers, studenten en bedrijven maatschappelijke vraagstukken op. Zij doen onderzoek naar circulariteit en afvalpreventie, verbeteren de levensduur van accu’s en bedenken oplossingen voor duurzaam regenwatergebruik. Delft is een inspirerende stad.

Als gemeente zijn we ambitieus, werken we graag, hard en met inzet voor iedere inwoner, ondernemer en bezoeker. We zoeken een adviseur Afvalinzameling die ons met tomeloze energie hierin ondersteunt.

Wat ga je doen?

Onze afdeling Stadsbeheer & Realisatie heet jou welkom als adviseur afvalinzameling voor het team Gebiedsbeheer. Dit team is verantwoordelijk voor het 24×7 laten functioneren van de stad. Je werkt samen met de directe collega’s binnen de afdeling maar ook met de beleidsafdeling Ruimte Advies binnen het cluster Ruimte. De afdelingscultuur is informeel en met korte lijnen naar directie en bestuur.

Hoe gaan we om met afval in Delft? Afval is eigenlijk niet eens het woord dat we willen gebruiken; het zijn nieuwe grondstoffen. Jij kijkt naar dit onderwerp met kennis van de regelgeving in ons land en Europa, en je weet hoe snel deze kunnen veranderen. Je hebt kijk op de inzameling van met name huishoudelijk afval, de te behalen (landelijke) afvalscheidingsdoelstellingen en inzameling van grondstoffen (recycling) en bedrijfsafval. Je signaleert de ontwikkelingen en vertaalt die in voor Delft passende (beleids-)voorstellen aan het college en de gemeenteraad.

Een van je belangrijke partners is Avalex, onze uitvoeringspartner voor de afvalinzameling en -verwerking. Met Avalex sluiten wij elk jaar een Dienstverleningsovereenkomst (DVO) af op basis van een Producten- en Dienstencatalogus (PDC). Zij zijn onze dienstverlener met betrekking tot de inzameling van huishoudelijk afval In dat kader stel je de kritische vragen over waarom bijvoorbeeld de nzameling en verwerking van restafval duurder wordt. Tegelijkertijd ontmoet je in Avalex ook de meewerkende partner voor iedere afvalstroom, een partij met veel kennis en de wil om samen op te trekken. Samen bedenken jullie nieuwe oplossingen en blijven jullie nadenken over hoe het anders of beter kan. De andere gemeenten waarmee Avalex werkt, sluiten in deze missie aan. Aan het einde van de rit ben jij degene die met het voorstel naar de wethouder gaat. Jij verschaft hem of haar de informatie en het plan de campagne om de raad vervolgens te kunnen overtuigen van de koers die ingeslagen moet worden.

Afvalinzameling is een centraal onderwerp binnen belangrijke werkvelden zoals duurzaamheid en circulariteit. Je werkt dus veel samen met andere specialisten en stemt beleid onderling af.

Wanneer ga je deze functie echt heel leuk vinden?

 • Wanneer je graag vooruitloopt op trends en ontwikkelingen.
 • Als je de chemie binnen een middelgrote gemeente als Delft heel fijn vindt; laagdrempelig en kort op de bal.
 • Als je energie krijgt van het vak afvalbeheersing en altijd in termen van kansen denkt.
 • Je graag dicht op het bestuur werkt. 

Kennismaken

We hopen dat ons verhaal bij jou binnenkomt. Dat je je erdoor uitgedaagd voelt jouw talent hier voor ons, voor Delft in te zetten. Aarzel niet om in actie te komen en reageer! Met een brief of presentatie waarin je uitlegt waar jouw kracht ligt en wat jouw visie op communicatie is. En voor alle feitelijke gegevens, toch ook het bekende cv. Solliciteer via de sollicitatielink. Wil je eerst nog iets meer weten over de functie? Bel gerust met Pascal Coene (assetmanager Gebiedsbeheer) via 06-53988769 of Marco Dofferhoff (interim manager Gebiedsbeheer) via 06-23025917. We zien uit naar onze kennismaking!

De procedure

Reageren voor: 12 juli 2024

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Functie:Adviseur Afvalinzameling
Startdatum:06-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:0 – 5247
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Schiedamkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de schiedamkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Adviseur Afvalinzameling Gemeente Delft 06-06-2024

Bekijk ook andere vacatures